Laden..

Sous Vide koken.
Professionele bereiding bij u thuis.

Sous vide betekent ‘onder vacuüm’. Gerechten worden luchtdicht verpakt en verhit op een constante, lage temperatuur. Voor veel mensen klinkt dat als een veel te ingewikkelde manier om eten te bereiden, maar het is helemaal niet moeilijk. Bovendien de perfecte manier om uw eten zo veel mogelijk smaak te geven. Daarnaast blijven vitamines, mineralen en zelfs de textuur behouden! Sous vide is dan ook een erg gezonde manier van koken.

Grote of kleine porties? U beslist. Verpak het gekochte vlees, de kaas of de specerijen in handige porties en vries eventueel in.
Perfect marineren en intensiever genieten. Specerijen kunnen intensief inwerken op het gemarineerde stukje vlees of vis dankzij het onttrekken van zuurstof.
Bereiden op kerntemperatuur. Het product wordt gegaard door middel van de warmte die wordt overgebracht door het water. U kunt de temperatuur precies instellen en daardoor gaart het eten perfect.

Sous Vide koken in vier stappen

1. Verpakken
Plaats het (gemarineerde) voedsel in een vacuümzak welke geschikt is voor sous vide. Zorg ervoor dat de uiteindes van de zak vochtvrij zijn. Met een vacumeerlade kunt u het voedsel vacuüm verpakken.

2. Bereiding
Plaats de sous vide zak in de stoomoven.

3. Stel de temperatuur in 
Meestal geven recepten aan op welke temperatuur een gerecht bereid kan worden, volg dit nauwkeurig.

4. Wachten
Uw eten wordt niet te gaar, vanwege de constante temperatuur. U hoeft dus alleen maar te wachten tot de bereidingstijd is verstreken.

Bekijk hieronder de video van ATAG. Sous Vide koken met Caspar Bürgi.

Kortom: Sous Vide koken is gezond, gemakkelijk en u kunt er heerlijke recepten mee bereiden. U kunt ongeveer alles op deze manier bereiden. Vlees, vis en groenten. Daarnaast kunt u de producten extra smaak geven.