Laden..

Als u een keukenblad van graniet, composiet of keramiek heeft, wilt u deze uiteraard goed schoon houden. Deze materialen zijn doorgaans van topkwaliteit maar vanzelfsprekend hebben ze wat onderhoud nodig. Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw keukenblad en daarom leest u in deze blog verschillende gebruikstips voor graniet, composiet en keramiek.

Graniet

Graniet is een 100% natuurlijk product, het wordt gewonnen in steengroeves en afgravingen. Voor graniet is het belangrijk om schuurmiddelen, groene zeep, oliën en was te vermijden. Om te voorkomen dat het keukenblad gaat scheuren of op een andere manier kapot gaat dient u altijd onderzetters te gebruiken voor hete pannen en mag u nooit op het keukenblad gaan staan.  Voor het snijden van bijvoorbeeld vlees of groenten moet u een snijplank gebruiken zodat het blad niet beschadigd raakt. Voor dagelijkse schoonmaak kunt u een vochtig doekje gebruiken met een zacht schoonmaakmiddel. Eventuele vervuiling dient u zo snel mogelijk te verwijderen, denk hierbij aan vetvlekken, olie of rode wijn.

Composiet

Composiet is een kunstmatig product gemaakt van natuurlijke materialen, vandaar dat het er zo natuurlijk uit ziet. Ook composiet moet onderhouden worden om het wegzakken van de kleur te voorkomen. Net als bij graniet moet u schuurmiddelen, chemicaliën, groene zeep, olie en was vermijden. Vermijd daarnaast ook contact met alle gootsteenontstoppers, ovenreinigers, vaatwasser tabletten en alle middelen met chloor. Gebruik ook bij composiet een onderzetter voor hete pannen en een snijplank voor het snijden van eten. Verwijder vieze vlekken zo snel mogelijk met een zacht schoonmaakmiddel op een vochtig doekje. Tot slot is het belangrijk om een inbouwvaatwasser niet met een open deur te laten uitdampen, dit is slecht voor het materiaal.

Keramiek

Keramiek is een kunstmatig gemaakt product wat erg makkelijk schoon te houden is.  Ook voor keramiek gelden de standaard gebruikstips: Gebruik altijd een onderzetter en een snijplank, ga niet op het keukenblad staan en gebruik geen harde schuurmiddelen. Vermijd daarnaast contact met agressieve reinigingsmiddelen als gootsteenontstoppers. Laat ook bij een keukenblad van keramiek de inbouwvaatwasser niet uitdampen met de deur open. Verder is keramiek een makkelijk materiaal wat weinig onderhoud nodig heeft, gebruik voor de dagelijkse schoonmaak een vochtig doekje met een zacht schoonmaakmiddel. Voor de hardnekkigere vlekken kunt u CIF Cream gebruiken met warm water, gebruik hiervoor geen variant met citroen omdat dit zuur bevat.