Laden..

Bij de echte wijnliefhebbers kan dit niet missen in de keuken: Een Miele wijnklimaatkast. In deze blog leest u de verschillende productvoordelen van de wijnklimaatkast.

Klimaat

Met een wijnklimaatkast kunt u alle verschillende soorten wijn onder de juiste omstandigheden bewaren. De Miele wijnklimaatkast is voorzien van drie afzonderlijk regelbare temperatuurzones. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld tegelijkertijd rode wijn, witte wijn en champagne op de juiste temperatuur bewaren. Dankzij het getinte veiligheidsglas met UV-filter kunnen er geen chemische reacties ontstaan door UV-stralen.

De Miele wijnklimaatkast is voorzien van air clean, waardoor uw wijn in een koele omgeving wordt bewaard zonder geurtjes. Het active-air-clean-filtersysteem van Miele zorgt er namelijk voor dat er geen geurtjes kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt DynaCool ervoor dat de luchtvochtigheid in de kast hoog blijft waardoor de kurken niet kunnen uitdrogen en de wijnen onder constante omstandigheden worden bewaard.

FlexiFrame

Dankzij de flessenrekken in de Miele wijnklimaatkast liggen alle flessen veilig. U kunt met één hand gemakkelijk de staafjes verplaatsen waardoor er verschillende formaten in de wijnklimaatkast passen. Met FlexiFrame Plus kunt u de staafjes zowel in lengte- als dwarsrichting plaatsen, zo passen ook flessen met lastigere formaten gemakkelijk in uw wijnklimaatkast. De flessenrekken zijn mechanisch losgekoppeld van de behuizing zodat er geen trillingen ontstaan wanneer de wijnklimaatkast aan staat of wanneer u de deur sluit, uw wijn ligt dus constant rustig.

Bedieningsgemak

Ook zijn de wijnklimaatkasten van Miele erg gemakkelijk te bedienen. Met SoftClose sluit de deur van de kast vlot, maar erg zacht. Bij een hoek van minder dan 30 graden sluit de deur automatisch, hierdoor blijft de deur niet gauw per ongeluk open staan en kunt u uw wijn veilig bewaren. Naast het feit dat de deur vanzelf dicht gaat, gaat deze ook bijna vanzelf open. Dankzij Push2Open van Miele gaat de deur al open wanneer u zacht op de glazen deur drukt. De deur gaat tot een kiertje open waardoor u de rand kunt pakken en de deur gemakkelijk kunt openen.

Omdat wijnklimaatkasten constant aan het koelen zijn, is het belangrijk dat deze niet te veel geluid maakt. De wijnklimaatkasten van Miele zijn voorzien van een Silence-systeem en andere geluidsdempingen. Hierdoor zijn de wijnklimaatkasten erg stil tijdens het koelen.

Uitstraling

De Miele wijnklimaatkast bevat een presenteerhouder waarmee u de mooiste flessen wijn uit uw collectie eruit kunt laten springen. De fles ligt dan wat hoger aan de achterkant zodat het etiket zichtbaar is. Daarnaast is elk flessenrek voorzien van een gemakkelijk verwijderbare, magnetische strip waarop u met krijt informatie over de wijnen kunt schrijven, denk hierbij aan de jaargang of herkomst.

Een wijnklimaatkast van Miele met Push2Open heeft geen greep en dus een strakke uitstraling, een wijnklimaatkast past bijvoorbeeld perfect in een strakke designkeuken. Ook de led-verlichting in de wijnklimaatkast zorgt voor een prachtige uitstraling. Deze is onderhoudsvrij en verlicht de binnenruimte efficiënt en optimaal waardoor alle wijnen in het juiste licht worden geplaatst.

Meer weten over producten van Miele? Lees onze blog over Miele SmartLine.