Laden..

Voorkom schade en onnodig vuil door uw Corian keukenblad op de goede manier te onderhouden. Corian kan gebruikt worden voor het keukenblad, de spoelbak, een bar, een achterwand of zelfs de gehele keuken. Deze kunnen naadloos in elkaar verwerkt worden in ieder gewenst formaat. De toepassingen en mogelijkheden zijn eindeloos met Corian, maar dienen op een goede manier onderhouden te worden.

Familie Wilms Review Goergen

Een Corian keukenblad onderhouden

Bij een Corian keukenblad is het van belang om dagelijks het blad af te nemen met een sopje van warm water. Eventueel kunt u een zachte scheercrème zoals CIF cream of wat afwasmiddel gebruiken. Neem daarna het blad ook altijd even af met een vochtige schone doek. Op deze manier kunt u eventuele schoonmaakresten verwijderen. In principe kunnen vloeistoffen niet in het materiaal dringen, maar het blijft het beste om gemorste producten direct op te vegen.

De reiniging van een Corian spoelbak

Natuurlijk is het bij een Corian spoelbak ook belangrijk om dagelijks achtergebleven vetvlekken en etensresten te verwijderen. Daarnaast kunt u de spoelbak wekelijks schoonmaken met een oplossing van 75% bleekmiddel en 25% water. Laat dit even intrekken (maximaal 15 uur) en spoel het vervolgens na met wat water. Neem de spoelbak ook altijd even af met een vochtige schone doek. Heeft u te maken met kalkafzetting in uw spoelbak? Gebruik dan een licht ontkalkingsmiddel dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Laat dit enkele minuten intrekken en neem het af met een vochtige schone doek. Spoel ook altijd even de spoelbak af met wat water.

moderne leefkeuken Goergen Keukens

Overige tips

Gebruik nooit kokend water voor de reiniging van Corian. Het materiaal heeft namelijk geen optimale hittebestendigheid. Let er daarom ook op dat u geen hete pannen op het werkblad zet. Daarnaast dient u ook geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze middelen zorgen namelijk voor beschadiging aan uw keukenblad of spoelbak. Gebruik ter bescherming ook altijd een snijplank voor het snijden van uw groente, fruit of andere etenswaren.