Laden..

Puur genieten.
Een stoomoven heeft
vele voordelen.

Stoomoven voordelen

Wat is een (combi-)stoomoven?

Een stoomoven is een keukenapparaat dat waterdamp gebruikt om voedsel te bereiden. U kunt kiezen voor een 100% stoomoven of een combi-stoomoven. Een combi-stoomoven is multifunctioneel. Naast het volledig stomen kunt u ook gebruik maken van de ovenfunctie met hetelucht, of een combinatie van beide: hetelucht met stoomtoevoer. Een stoomoven ligt qua prijs vaak lager dan een combi-stoomoven.

Stomen is gezond – U heeft geen boter of olie meer nodig voor de bereiding. Daarnaast behouden gerechten de mineralen, vitaminen, kleuren én hun knapperige bite.
Ruimtebesparend – U kunt hele maaltijden tegelijkertijd bereiden. Binnen 11 minuten kan het al op tafel staan!
Multifunctioneel – U kunt de stoomoven niet alleen gebruiken om gerechten te bereiden, ook om te ontdooien, opwarmen, pocheren en grillen.
Precisie – Bereiden op een hele precieze temperatuur. Hierdoor kan het eten niet aanbranden of te gaar worden. U kunt de stoomoven tot op de graad nauwkeurig instellen. Veel stoomovens hebben een kerntemperatuursensor. Deze kunt u gebruiken voor een perfecte bereiding van rood, medium of doorbakken vlees.

Een stoomoven is verkrijgbaar met knoppen of met touch-bediening. Ook is er vaak een combinatie tussen beide mogelijk. Sommige stoomovens beschikken over een systeem dat de stoom afvoert na het stomen. Hierdoor komt er alleen nog stoom van het gerecht wanneer de deur geopend wordt.

Een heerlijk recept voor kip uit de stoomoven

Wilt u meer informatie over de verschillende modellen en de mogelijkheden? Kom eens langs in een van onze vestigingen in Son of Stein. Daar kunt u de diverse stoomovens bewonderen. Of plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.