Wat is een stoomoven?

Wilt u een lekkere én gezonde maaltijd op tafel toveren zonder al te veel moeite? Dan is een stoomoven een goede keuze! Een stoomoven maakt gebruik van stoom om gerechten te bereiden. Stomen is een gezonde bereidingswijze. Het perfect garen van een stuk vlees of vis, het stomen van groenten, rijst of pasta, het pocheren van eitjes, opwarmen of ontdooien. Het kan allemaal met een stoomoven.

Stoomoven of combi-stoomoven

U heeft de keuze uit een stoomoven of combi-stoomoven. Een combi-stoomoven is een oven en stoomoven in één. Geniet van de voordelen van een stoomoven, zonder de voordelen van een gewone oven te moeten missen. Daarnaast kunt u ook bakken met stoomtoevoer. Voor een extra knapperige bite. Brood rijst bijvoorbeeld beter en de korst wordt krokanter. ATAG heeft zelfs een 3 in 1 oven in haar assortiment. Hiermee kun je stomen, verwarmen en bakken.

https://www.atag.nl/collectie/ovens/stoomovens

De voordelen van stomen

  • Stomen is gezond – U heeft geen boter of olie meer nodig voor de bereiding. Daarnaast behouden gerechten de mineralen, vitaminen, kleuren én hun knapperige bite.
  • Hele maaltijden bereiden – Vis, groenten en aardappelen kunnen tegelijkertijd in de stoomoven.
  • Ruimtebesparend – Niet alleen minder vaat, doordat je hele maaltijden in de stoomoven kunt bereiden, heeft u geen grote kookplaat of andere apparaten meer nodig.
  • Precisie – Tot op de graad nauwkeurig. Uw gerechten kunnen niet aanbranden of te gaar worden. Bovendien hebben meerdere modellen een kerntemperatuursensor. Deze kunt u gebruiken voor de perfecte garing van rood, medium of doorbakken vlees.
Array

Inspiratie

als startpunt

Ons gratis inspiratieboek staat boordevol keukeninspiratie. Wij sturen het magazine binnen drie werkdagen naar u op. Wilt u advies op maat? Plan uw bezoek aan onze showroom zodat we ruimschoots de tijd voor u kunnen nemen.

magazine