Sous vide koken

Een professionele bereiding bij u thuis. Sous vide betekent ‘onder vacuüm’. Gerechten worden luchtdicht verpakt en verhit op een constante, lage temperatuur. Voor veel mensen klinkt dat als een veel te ingewikkelde manier om eten te bereiden, maar het is juist helemaal niet moeilijk. Bovendien de perfecte manier om uw eten zo veel mogelijk smaak te geven. Daarnaast blijven vitamines, mineralen en zelfs de textuur behouden! Sous vide is een erg gezonde manier van koken.

De voordelen

  • Grote of kleine porties? U beslist. Verpak het gekochte vlees, de kaas of de specerijen in handige porties en vries eventueel in.
  • Perfect marineren en intensiever genieten. Specerijen kunnen intensief inwerken op het gemarineerde stukje vlees of vis dankzij het onttrekken van zuurstof.
  • Bereiden op kerntemperatuur. Het product wordt gegaard door middel van de warmte die wordt overgebracht door het water. U kunt de temperatuur precies instellen en daardoor gaart het eten perfect.
  • Het voedsel wordt bij sous vide gelijkmatig gegaard. Bij enkel bakken of grillen zal de kern een andere textuur krijgen dan de buitenrand. Bij sous vide is dit dus niet het geval.
  • Doordat het voedsel niet direct in contact komt met het kookvocht, blijven smaken perfect behouden en zullen sappen niet wegvloeien.
  • Vitaminen en mineralen blijven perfect behouden. Dit zorgt niet alleen voor een overheerlijke smaak, maar zorgt ervoor dat deze bereidingswijze gezonder is.
  • Aangezien u te werk gaat met exacte instellingen, is sous vide koken vrij gemakkelijk. U kunt de bereiding zo culinair maken als u wilt, maar in basis is sous vide laagdrempelig en voor een ieder toegankelijk.
Sous vide koken

Sous vide koken in vier stappen

1. Verpakken
Plaats het (gemarineerde) voedsel in een vacuümzak welke geschikt is voor sous vide. Zorg ervoor dat de uiteindes van de zak vochtvrij zijn. Met een vacumeerlade kunt u het voedsel vacuüm verpakken.

2. Bereiding
Plaats de sous vide zak in de stoomoven.

3. Temperatuur instellen
Meestal geven recepten aan op welke temperatuur een gerecht bereid kan worden, volg dit nauwkeurig.

4. Wachten
Uw eten wordt niet te gaar, vanwege de constante temperatuur. U hoeft dus alleen maar te wachten tot de bereidingstijd is verstreken.

Kortom: Sous Vide koken is gezond, gemakkelijk en u kunt er heerlijke recepten mee bereiden. U kunt ongeveer alles op deze manier bereiden. Vlees, vis en groenten. Daarnaast kunt u de producten extra smaak geven.

Sous vide bbq

Inspiratie

als startpunt

Ons gratis inspiratieboek staat boordevol keukeninspiratie. Wij sturen het magazine binnen drie werkdagen naar u op. Wilt u advies op maat? Plan uw bezoek aan onze showroom zodat we ruimschoots de tijd voor u kunnen nemen.

magazine

Ook interessant