Bereiding
Zet de dichte stoomschaal onder in de oven op inschuifniveau 1 en verwarm de combi stoomoven voor op 100 °C met de functie stoom. Snijd de helft van de visfilets in de lengte door zodat er dunne plakken ontstaan. Stoom de spinazie in 8 minuten zacht. Leg twee lange stukken plasticfolie overlappend op het aanrecht en leg de visplakken naast elkaar tot een rechthoek.
Splits het ei en gebruik alleen het eiwit. Bestrijk de onderste strook van de vis hiermee zodat de filets straks goed hechten. Breng op smaak met peper en zout. Mix de overige vis met een staafmixer of keukenmachine en voeg roomkaas en het resterende eiwit toe. Meng de spinazie en bosui erdoor en verdeel deze vulling als een strook in het midden van de vis.
Rol de vis met behulp van het folie strak op tot een gelijkmatige rouleau. Knoop een kant dicht, druk de lucht uit de rol en knoop de andere kant vast. Stoom de groene asperges 8 tot 10 minuten. Stoom daarna de vis rouleau 15 tot 20 minuten op 80 °C.
Maak ondertussen de saus. Snipper het sjalotje en fruit het met de kappertjes in wat olie. Voeg de room en crème fraîche toe en breng kort aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder voorzichtig het plasticfolie van de vis en snijd de rouleau in gelijke plakken. Serveer met de gestoomde asperges en schenk de saus erover.