Laden..

Chocolade
espresso koekjes,
nóg lekkerder uit
een oven met stoom

Koekjes bakken
met een combi-stoomoven

Dit recept voor de combi-stoomoven is perfect. Met een combi-stoomoven kun je naast volledig stomen, ook koken met veel, medium en weinig vocht in combinatie met hetelucht. Perfect voor het bereiden van koekjes. Het deeg kan namelijk beter rijzen en de chocolade espresso koekjes krijgen een heerlijke krokante korst in de combi-stoomoven.

Ingrediënten (12 koekjes):

  • 100 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 75 gram bloem
  • 35 gram maiszetmeel
  • 10 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels Baileys (of Amaretto, Kahlúa of melk)
  • 1 zakje espressopoeder (1,8 gram)
  • 1 snuf zout
  • 2 eetlepels cacao nibs voor de decoratie
  • Een spuitzak met een kartelmond (1cm doorsnede)
  • Een vel bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven met stoom voor op 160 graden.

Meng de zachte boter en de poedersuiker met een spatel op lepel. Voeg hierna de vanille, het espressopoeder en de Baileys toe en meng het tot een geheel. Zeef vervolgens de bloem, het maiszetmeel en de cacao boven het eerder gemengde geheel en roer dit kort door te een beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met kartelmond (1cm doorsnede) met het beslag en maak hier circa 24 platte spiraaltjes van, met een diameter van 4 á 5 cm op het bakpapier. Zorg dat de koekjes niet te dicht bij elkaar liggen. Bestrooi de koekjes met cacao nibs en bak de koekjes in circa 15 minuten in het midden van de oven.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen voordat u deze van de bakplaat af haalt. Eventueel kunt u ze na een paar minuten verplaatsen naar een rooster waarop ze helemaal kunnen afkoelen. Smakelijk!