Laden..

Pad Thai,
het beroemdste gerecht
uit Thailand.

Wokken met ATAG. U haalt namelijk de Aziatische keuken in huis met de ATAG volcano wokbrander. Wokken in uw eigen keuken was nog nooit zo lekker. 

Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie en laat het vervolgens 10 minuten staan.

Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker. Snijd ook de kip in stukjes en hak de pinda’s grof.

Klop daarna de eieren los en voeg onder andere peper en zout (eventueel extra kruiden) toe. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep het ei daarna uit de wok en houd deze apart.

Verhit vervolgens de rest van de olie in de wok en roerbak de kip en groenten 4-6 minuten. Voeg daarna het ketchup-vissausmengel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 minuut.

Giet de noedels af en maak het bord op. Bestrooi het bord nog met de pinda’s.

Eet smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)
  • 220 gr Koh Thai rice noodles
  • 2 liter kokend water
  • 1 limoen
  • 4 el ketchup
  • 4 el vissaus
  • 2 el donkere bastardsuiker
  • 300 gr kipfilethaasjes
  • 50 gr gezouten pinda’s
  • 3 eieren
  • 3 el arachideolie (speciaal voor wokgerechten)
  • 400 gr Thaise wokgroenten
  • 125 gr taugé

Bron: Allerhande

Wat is de ATAG volcano wokbrander?

Wie écht wil wokken heeft hoge temperaturen nodig. Zodat alle smaken, vitamines én die knapperige beet van het wokgerecht bewaard blijven. ATAG heeft hiervoor de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld. Terug naar de kern. Heet en centraal gericht op de onderkant van de wokpan.

Meer lezen over de ATAG Volcano wokbrander.

Variatietip! 
Dit recept is ook heerlijk met een garnalen.

Vervang de kip voor 500 gram diepvries reuzegarnalen. Snijd de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en v erwijder het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog.