Laden..

Puur genieten.
Een stoomoven heeft
vele voordelen.

Talloze mogelijkheden met een stoomoven

U kunt meer gerechten stomen dan u wellicht denkt. Zowel vis en vlees, als groenten. Maar ook rijst of pasta bereiden in een stoomoven is mogelijk. Puur genieten: korte opwarmtijd en snelle en gelijkmatige verdeling van de stoom voor optimale resultaten.

Vele stoomovens hebben extra’s. Naast alle handmatige instellingen kunt u kiezen voor een automatisch programma. U kiest een gerecht uit en de oven stelt alles zelf in. De oven geeft precies aan wanneer u welke voedingsmiddelen in de oven dient te zetten en op welke plek voor de perfecte bereiding.

Ook desserts zijn gemakkelijk te bereiden in een stoomoven, evenals soepen, verse yoghurt en sappen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld blancheren, babyflessen desinfecteren, chocolade smelten, ontvellen, ontdooien en sous-vide koken.

Stomen is gezond

U heeft geen boter of olie meer nodig. Daarnaast behouden gerechten de mineralen, vitaminen én de knapperige bite.

Tijdbesparend

De temperatuur, bereidingstijd en de volgorde worden met koken menu automatisch bepaald. Binnen 15 min een compleet gerecht op tafel.

Easy Clean

Vlekken en etensresten worden losgestoomd met het Easy Clean programma. Vervolgens kunt u deze na afloop eenvoudig met een doek wegnemen.

Kortom, genoeg voordelen dus. Stomen is gezond, tijdsbesparend en de mogelijkheden met een stoomoven zijn groots. U heeft minder vaat en de stoomoven is daarnaast gemakkelijk schoon te maken met een van de ‘Clean’ programma’s. Bekijk ook eens ons artikel: asperges uit de stoomoven.

Een combi-stoomoven behoort ook tot een van de mogelijkheden. Combi-stoomovens voegen stoom toe aan het bakproces. Hierdoor verbetert de smaak, de textuur en de kleur en blijft het eten uit uw oven lekker krokant.