Laden..

Sous Vide en BBQ

Door: 8 juli 2018 Algemeen

Sous Vide en de BBQ, een perfecte combinatie. 

Sous Vide koken

Alle smaken en aroma’s blijven bewaard wanneer u de vacumeerlade gebruikt. Het onttrekken van zuurstof voorkomt het oxideren van de smaken. Kruiden en specerijen kunnen op deze manier intensief inwerken. Gebruik daarna de stoomoven voor het perfecte resultaat. 

Aan de slag

Meng de ingrediënten goed door elkaar om de lekkerste marinades te maken. Doe de marinade in een maatbeker. Op deze manier kunt u de zakken vullen zonder te morsen. Nu is het tijd om te vacumeren. Dit doet u met een vacumeer apparaat.

Voordat u de gerechten op de BBQ gaat bereiden is het noodzakelijk deze eerst sous-vide te garen. Dit kunt u doen met een stoomoven of slowcooker. Verzamel voldoende informatie over uw gerecht. Hoe lang moet u deze garen en op welke temperatuur?

Alles weten? Bekijk het artikel Sous Vide koken.

Tijd voor de BBQ

We nemen een steak als voorbeeld. Omdat de steak al gedeeltelijk gaar is door het sous-vide garen, hoeft de steak niet lang op de BBQ. Stook de BBQ naar hoog vuur, circa 300°C. Draai de steak elke 30 seconden om. Bak in totaal circa 3 minuten en serveren maar.

TIP!
Sluit uw barbecue af in schoonheid met een lekker stuk gemarineerd fruit. Sous Vide bereid natuurlijk. Fruit marineren met wat karamelsiroop bijvoorbeeld, maakt de smaak intens zoet. U kunt ook alcohol in de vorm van wijn, likeur of zelfs gin toevoegen. Vergeet ook kruiden als steranijs, venkelzaadjes, lavendel, tijm en rozemarijn niet om je fruitbereidingen helemaal top te maken.

Vlees marinadetip

60 ml olijfolie, 200 ml balsamico azijn, 4 teentjes fijngehakte knoflook, sap en geraspte schil van één sinaasappel, 1 takje rozemarijn, 3el paprikapoeder

Vis marinadetip

Sap en zeste van 1 citroen, 2el olijfolie, 1tl gedroogde dille, 1 teentje fijngehakte knoflook. *Voeg groenten toe voor een vispakketje van de BBQ.