Laden..

Niets maakt een avond zo gezellig als een kaasfondue. Met dit recept leert u zelf een kaasfondue te maken, geserveerd in een krokant ‘kommetje’ van brood. Dit recept is voor vier personen en is klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen
  • Olijfolie
  • 2 rode uien
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram roomkaas
  • 200 gram spekjes
  • 250 gram champignons
  • 250 gram zure room
  • 150 gram geraspte kaas (jong)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 15 gram basilicum

kaasfondue-recept-goergen

Bereiding

Om te beginnen verwarmt u de oven voor op 180 graden. Giet een scheutje olijfolie in een pan, snijd de ui en begin de ui en de spekjes te bakken. Voeg hier de spinazie aan toe en roerbak dit de komende drie minuten op gemiddeld vuur. Snijd vervolgens met een broodmes aan de bovenkant ongeveer één centimeter van de Italiaanse bollen af en hol deze uit zodat er als het ware een bakje ontstaat. Er mag een beetje brood aan de zijkant overblijven, let hierbij wel op dat de zijkant van de bol helemaal heel blijft zodat de kaas er later niet uit kan.

Mix vervolgens de zure room, de geraspte kaas, de roomkaas en de basilicum in een bakje. Zorg wel dat de basilicum in kleine reepjes gesneden is. Meng dit daarna met het mengsel van ui, spekjes en spinazie, dit wordt het uiteindelijke kaasmengsel. Giet vervolgens het kaasmengsel gelijkmatig in de Italiaanse bollen en bak dit circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. In tussentijd kunt u de champignons schoon maken en bakken tot ze gaar zijn. Zet een bakje champignons, een bakje cherrytomaatjes en een bakje brood uit de bollen op tafel. Haal de bollen met roomkaasfondue uit de oven en serveer het op tafel.

Er zijn ten slotte enorm veel ingrediënten die u kunt gebruiken om in de roomkaasfondue te dippen. Denk aan bijvoorbeeld ananas, gamba’s, walnoten en verschillende groenten. Net wat u lekker vind.

Bron: Plus