Laden..

Een Quooker is niet alleen een lust voor het oog, ook wordt koken er een stuk makkelijker door.

Nu het buiten wat frisser begint te worden staat er weer een heerlijk recept voor u klaar: Risotto. Dit recept is erg eenvoudig om te maken, enorm lekker en daarnaast is het recept met de Quooker ook nog binnen maar liefst 30 minuten klaar.

Ingrediënten

  • 150 g champignons
  • 200 g kipfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 300 g risottorijst (bijv. Arborio)
  • 2 theelepels verse tijm
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om te beginnen kookt u de rijst. Door het gebruik van de Quooker hoeft u niet te wachten tot uw water kookt, daardoor bespaart u al gauw 5 á 10 minuten tijd. Maak daarnaast de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes, snijd vervolgens ook de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en knoflook tot kleine stukjes. Roer de Knorr Bouillonketeltjes Kip door 1 liter water, laat dit koken en zorg dat de bouillon op een laag vuur warm blijft. Doe deze bouillon meteen in kokend water uit de Quooker, daarmee bespaart u dus ook weer ongeveer 5 á 10 minuten tijd. Ook kunt u met de Quooker de tomaten erg gemakkelijk ontvellen door ze kort te laten schrikken onder kokend water.

Verhit de helft van de vloeibare margarine die je hebt. Fruit de ui en de knoflook op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voer hierna de rijst en de tijm toe en schep deze bak ca. 2 minuten om totdat de rijst glazig ziet. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe aan de rijst. Telkens nadat deze helemaal opgenomen is, mag de volgende toegevoegd worden. Doe dit totdat alle bouillon op is.

Leg ondertussen één eetlepel van de vloeibare margarine in een pan, bak de champignons hierin bruin en haal ze er uit. Verhit hierna de rest van de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip bruin en gaar. Vervolgens kunnen de champignons, de tomaten en de kip aan de risotto toegevoegd worden en kan alles worden omgeschept. Meng ten slotte de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto heen en serveer de andere helft van de kaas er apart bij. Zo makkelijk is het dus!

4 personen

Bent u benieuwd naar meer lekkere recepten? Probeer bijvoorbeeld de overheerlijke Pad Thai, een wok-gerecht uit de Aziatische keuken! Wokken in uw eigen huis is nog nooit zo leuk geweest met bijvoorbeeld de ATAG volcano wokbrander.