Laden..

Kort geleden heeft Quooker haar nieuwste variant aan het assortiment toegevoegd: De Quooker Classic. In deze blog leest u meer over de nieuwe Quooker Classic en de mogelijkheden hiervan. Daarnaast is de kraan te bedienen met een dubbel-druk-draai bedieningsknop.

Classic

Quooker heeft haar assortiment uitgebreid met een kraan die feilloos past in een landelijke of klassieke keuken. De Quooker Classic heeft een klassieke, tijdloze uitstraling en biedt u hetzelfde gemak als wat u van Quooker gewend bent. De Quooker Classic is te verkrijgen in de finishes chroom, roestvrijstaal en vanaf 2019 ook in nikkel-glans. Daarnaast is de klassieke versie verkrijgbaar in de varianten: Classic Fusion en Classic Nordic single tap. Beide varianten zijn beschikbaar met een ‘Square’ of ‘Round’ uitloop.

Classic Fusion

De Quooker Classic Fusion beschikt over een dubbelwandige uitloop waardoor deze niet te heet wordt om vast te pakken. Daarnaast is de kraan te bedienen met een dubbel-druk-draai bedieningsknop, hiermee kunt u voor de veiligheid na twee keer drukken pas aan de knop draaien voor kokend water. De bedieningsknop is voorzien van een oplichtende lichtring die oplicht bij het tappen van kokend water en bij het opwarmen van het reservoir. De kraanuitloop is 360 graden draaibaar waardoor u niet per se boven uw wasbak water hoeft te tappen.

Classic Nordic single tap

De Quooker Classic Nordic single tap beschikt net als de Fusion-variant over een dubbelwandige uitloop, de uitloop wordt hierdoor nooit te heet om vast te pakken. De straal van deze kraan is druppelvormig in plaats van massief waardoor deze geen verbrandingen kan veroorzaken. De bedieningsknop heeft een rode lichtring die oplicht bij het tappen van kokend water en bij het opwarmen van het reservoir. De kraan is in hoogte verstelbaar waardoor u grote pannen of kleine kopjes kunt vullen zonder spatten van het water. U kunt gerust pannen vullen op het aanrecht, de Quooker Classic Nordic single tap heeft namelijk een draaicirkel van 360 graden.

CUBE

Uiteraard zijn alle Quooker Classic kranen ook uit te breiden met de Quooker CUBE waarmee u naast kokend, koud en warm water ook koel bruisend en gefilterd water kunt tappen. Deze toevoeging van Quooker maakt het gebruik van plastic flessen overbodig en is daarnaast helemaal veilig. Voor bruisend water dient u een keer te drukken en te draaien, hierdoor wordt de lichtring blauw. Door de knop iets langer in te houden en dan te draaien, komt er gefilterd water uit de kraan. Hierdoor is het niet mogelijk om kokend water te tappen wanneer u bruisend water had gewild.

Benieuwd naar meer informatie over de Quooker?