Laden..

Nu kerst voor de deur staat is het weer eens tijd voor een heerlijk culinair gerecht: Gevulde eendenborst, Sous Vide gekookt.

Ingrediënten (4 personen)
  • 2 eendenborstfilets van 300 gram met vel
  • blokjes kipfilet 200 gram
  • 15 gram boter
  • 15 gram gehakte ui
  • 2 eetlepels extra vierge olie
  • 3 stronkjes witlof
  • 10 gram broodkruimels
  • 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 50 milliliter rode wijn

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling, spoel het witlof schoon en snij het fijn. Bak de gehakte ui goudbruin in boter met olie. Doe hier vervolgens het witlof bij met 50 milliliter rode wijn, zout en peper en laat dit even staan. Laat het afkoelen, giet het in de foodprocessor en doe hier rustig aan de Parmezaanse kaas, broodkruimels en blokjes kipfilet bij.

Vervolgens begint u aan de eendenborst. Snij het vel van het vlees kruiselings in, bak het aan in een hete pan en laat dit afkoelen. Maak met een mes een opening in de eendenborst en vul dit met het eerder gemaakte mengsel van ui, witlof, rode wijn, Parmezaanse kaas, broodkruimels en kipfilet.

Doe hittebestendige huishoudfolie om de gevulde eendenborst en sluit dit geheel vacuüm af in een Sous Vide-zakje. Plaats dit zakje op niveau 3 van de AEG Stoomoven en kies het ‘Sous Vide programma met stoom op 60 graden, laat dit 90 minuten staan.

Na deze 90 minuten kunt u de eendenborst uit het Sous Vide-zakje plaatsen en droogmaken met keukenrol. Bak de eendenborst nog even in de pan zodat het een knapperig velletje krijgt. Snijd vervolgens de eendenborst in plakjes zoals op de afbeelding te zien is en plaats dit op een bord.

Bron: AEG

Benieuwd wat Sous Vide koken precies inhoudt? Lees het in onze blog.