Laden..

Een echte trend in de keukens is de warmhoudlade. Wat voegt het toe aan uw keuken? Voor veel mensen is dit onbekend, voor sommige niet. Wat houdt zo’n lade nou precies in en wat kunt u ermee?

Algemene informatie en functies

Een warmhoudlade is een kleine lade welke heel gemakkelijk te plaatsen is onder een oven/magnetron. Met een warmhoudlade kunt u eten warm houden en bij sommige varianten kunt u ook gerechten opwarmen of zelfs langzaam laten garen. Dit kan erg handig zijn wanneer u vaak voor grote groepen kookt en normaal niet alle gerechten tegelijk kunt opdienen. Ook kan serviesgoed gemakkelijk voorverwarmd worden, kunnen gerechten ontdooid worden en kunt u deeg laten rijzen in de warmhoudlade.

Net als een oven of een magnetron is een warmhoudlade een inbouwapparaat dat zich vaak bevindt onder een oven of magnetron, deze apparaten gaan dus vaak gepaard. Aanbieders van magnetrons en ovens als Siemens, Miele en ATAG bieden het beide aan. Gerechten uit een oven of magnetron kunnen dus ook meteen warm gehouden worden in deze lade.

Ook wordt een warmhoudlade vaak gebruikt om servies op te warmen of warm te houden. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een hoofdgerecht serveren op een warm bord of kopjes koffie helemaal warm houden, erg handige toevoegingen dus.

Verschillende varianten

De warmhoudlade is niet alleen een handige toevoeging aan de keuken, het ziet er ook nog eens erg tof uit. Deze lade is vaak in verschillende varianten verkrijgbaar, denk aan kleur, formaat, afwerking en de grepen van de lade. Zo kunt u kiezen voor een greeploze lade of een lade met greep.

De verwarming wordt geregeld door een hardglazen bodem met een geïntegreerd verwarmingselement. Hierbij is er temperatuurregeling mogelijk in 4 standen tussen de 30 en 80 graden. De belading van de lade gaat tot maximaal 25 kilo, er kan dus erg veel in.

Zoals u hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan verbonden, maar is de warmhoudlade nou een must of een overbodige luxe? Wij kunnen de conclusie trekken dat het een erg fijne toevoeging is aan de keuken.