Laden..

Nieuw jaar, nieuwe trends! Wat zijn op dit moment de kleuren? Welke materialen zijn op dit moment populair? En welke keukenapparatuur is onmisbaar? Wij zeten het graag voor u op een rijtje.

Donkere keukens

Afgelopen jaar zagen we al dat een zwarte keuken erg populair was, en nog steeds. Dit jaar zijn niet alleen zwarte keukens, maar ook alle andere donkere keukens een echte trend. Antraciet is bijvoorbeeld een kleur die we steeds vaker terug zien. Een donkere keuken is niet alleen minimalistisch en chic, maar kan ook nog een gezellig tintje krijgen door er houtaccenten aan toe te voegen. Met een donkere keuken of donkere details heeft u een echte trendy keuken. Door middel van (fel)gekleurde accessoires kun je de focus leggen op de styling.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is in het algemeen een echte trend, zo ook bij de keukens. We worden ons allemaal steeds beter bewust van het klimaat. Zelfs een klein detail kan hier dan ook aan bijdragen. Energiezuinige apparatuur draagt hier ook zeker aan bij. Zo hebben vele apparaten een energielabel van A+ of meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwste inductieplaat van BORA. Deze is voorzien van hoogwaardige en duurzame materialen zoals rvs. Daarnaast is de stille afzuiging van een BORA kookplaat effectiever én energiezuiniger dan traditionele afzuigkappen. Hierbij heeft u de keuze tussen luchtafvoer of recirculatie. Bij luchtafvoer wordt de lucht naar buiten getransporteerd. Bij recirculatie wordt de afgezogen lucht door een hoogwaardige actieve-koolfilter gefilterd en teruggeleid naar de kamer.

bora kookplaat met kookveld afzuiging

Natuurlijke materialen

Tegenwoordig zijn natuurlijke kleuren en materialen steeds populairder. De tinten zandgroen en saharabeige zijn dit jaar erg populair. Dit zijn twee prachtige natuurlijke kleuren. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëer je een warme en aangename sfeer in uw keuken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: hout, bamboe en natuursteen. Voorbeelden van een natuurstenen keukenblad zijn: marmer, graniet of hardsteen. Kunststof komt bijvoorbeeld weinig voor in deze trend. Een groot voordeel van natuurlijke materialen is dat het altijd uniek is, aangezien het rechtstreeks uit de natuur komt. Elke textuur en kleur is dus anders bij natuursteen.

Een keuken als geheel met de rest van de woning

Mede door de coronacrisis dient de keuken niet alleen meer als een ruimte waar alleen gekookt wordt. Het is een echte leefruimte geworden. Een eiland of keuken met een bar is dan ook erg populair. Betrek de keuken bij de woonkamer om te zorgen voor een geheel in uw woning. Bij een open keuken maakt het daarom ook niet uit of je de eettafel in de keuken of in de woonkamer plaatst. Op deze manier zit je namelijk in beide. Let er wel op om de inrichting van de woonkamer af te stemmen op de keuken. Dit zorgt voor rust en meer sfeer in de ruimte.

SieMatic Pure keuken

Rust in de keuken

Een opgeruimde keuken is een opgeruimd hoofd! Rust creëren in de keuken wordt daarom ook steeds belangrijker. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kunt u alle apparaten die u dagelijks gebruikt op het aanrechtblad laten staan en de rest opbergen. Ook is er steeds meer mogelijk op het gebied van inbouwapparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwd koffiezetautomaat en een kokendwaterkraan, ruimtebesparend én opgeruimd. Daarnaast zorgen greeploze keukens ook voor een strakke uitstraling en dus ook voor meer rust. Door te zorgen dat kleuren en materialen terugkomen in de rest van de woning creëer je daarnaast ook een eenheid wat zorgt voor een rustige uitstraling.

Wilt u meer informatie over de verschillende trends en de mogelijkheden? Kom eens langs in een van onze vestigingen in Son of Stein. Of plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.