Laden..

ATAG Teppan Yaki bakplaat van gietijzer

ATAG teppan yaki bakplaat
ATAG teppan yaki bakplaat

Wat is een Teppan Yaki bakplaat?

Een Teppan Yaki bakplaat is een Japanse bakplaat die vaak gebruikt wordt om op een gezonde wijze verschillende gerechten te bereiden. ‘Yaki’ staat voor ‘gebakken of gegrild’.

De Teppan Yaki bakplaat bestaat uit gietijzer van een erg hoge kwaliteit. Vis, vlees of groenten, de bakplaat biedt genoeg ruimte om meerdere stukken voedsel tegelijk te bereiden. Of denk eens aan een croque monsieur of tortilla.

Hoe werkt een Teppan Yaki bakplaat?

Smaak, kleur en voedingsstoffen blijven behouden bij deze bereidingswijze. Ingrediënten worden namelijk zo kort mogelijk in aanmerking gebracht met de hete plaat. Ze schroeien hierdoor heel snel dicht.

Bij de bereiding heeft u maar een klein beetje olie nodig. De gerechten bevatten dan ook minder vet dan bij de bereiding in een pan.

Bridge Induction zone

U kunt de ATAG bakplaat combineren met de inductiekookplaten HI8471SVC en HI8471SVIC van ATAG. Dit zijn inductiekookplaten met een zogenoemde Bridge Induction zone. Vanaf 77 cm breedte. De afmetingen van de bakplaat zijn afgestemd op de Bridge Induction zones.

Vele opties en hoge kwaliteit

Met de anti-aanbaklaag en de MicroCeramic coating kunt u gerechten gemakkelijk bereiden. De bakplaat is overigens ook snel schoon te maken. U kunt de twee warmtezones apart van elkaar instellen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld tegelijkertijd aanbraden en doorgaren op één bakplaat. Hierdoor kunt u de ruimte van de bakplaat optimaal benutten en verschillende soorten voedsel bereiden.

Bent u benieuwd naar meer apparatuur van ATAG? Bekijk het artikel ATAG Volcano wokbrander.