Laden..

Asperges uit de stoomoven

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Dus reden genoeg voor een heerlijk recept uit de stoomoven. Asperges met citroenbotersaus.

Eerst schilt u de asperges, indien u heeft gekozen voor de ongeschilde variant. Plaats de asperges in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom de asperges in 10 minuten gaar op 100°C.  Voeg na vijf minuten de eieren toe en stoom deze zacht.

Vervolgens kunt u aan de botersaus beginnen. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Verhit de boter in een pan en laat het citroensap hier 3 minuten in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe en breng op smaak met zout en peper.

Maak tenslotte het bord op met een aantal plakken ham en eventueel verse peterselie. Voeg daarna de asperges, het gekookte eitje en de botersaus toe.

Genieten maar, smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)
  • 2 kilo geschilde witte asperges
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • ham (8 plakken)
  • 100 gram ongezouten boter
  • zout en peper
Wat is een stoomoven?

Een stoomoven, of combi-stoomoven is vaak niet meer weg te denken uit een nieuwe keuken en het brengt veel voordelen met zich mee.

U kunt complete gerechten bereiden in een (combi)stoomoven. Dit bespaart u veel tijd. Terwijl de asperges in de stoomoven gaar worden kunt u alvast beginnen aan de saus. Daarnaast heeft u minder pannen nodig tijdens het koken waardoor u minder vaat heeft. Uw eten heeft bovendien meer smaak omdat alle voedingsstoffen, minderalen en vitamines bewaard blijven. Kortom een ideaal apparaat.

Wij bieden deze apparatuur aan van verschillende merken zoals Miele, Siemens, ATAG en AEG.

Bekijk hier alle voordelen van een stoomoven, of oven met stoom.

Variatietip! 
Dit recept is ook heerlijk met een stukje zalm uit de stoomoven.

Vervang de ham voor een stuk zalm (reken ongeveer 150 gram per persoon). Hak wat gember fijn en meng met een scheut sojasaus en een kneepje honing. Giet dit mengsel over de zalm en stoom deze op 100°C ongeveer 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de asperges toe en na weer 5 minuten de eieren. Binnen een kwartier heeft u een complete maaltijd op tafel staan.